Mikor foglaljuk le a fotóst és a videóst az esküvőnkre?!

Sok,környezetemben lévő ember kérdezi, mikor foglalják le a különböző szolgáltatókat az esküvőjükre! Azt szoktam mondani amikor csak tudjátok a pontos dátumot! Mondom ezt úgy,hogy azon kívül, hogy esküvőket fotózok és videózok, én személy szerint is már “átestem” az esküvő szervezés menetén, lassan másfél éve amikor a sajátomat terveztük! Tehát mind a két oldalról van belelátásom!

Az esküvő szervezés!

Az eljegyzés után már érlelődik a dátum gondolata, a helyszín talán még a szolgáltatók is! Lehet már megvan számotokra az eddigi esküvőkön szerzett élményekből, kik azok akiket szeretnétek a ti esküvőtökön is! De nyílván csak akkor tud valaki árajánlatot adni ha a dátum már pontosan megvan! Tehát az első a dátum! Esküvő szempontjából a főszezonnak a május, augusztus, szeptember hónapokat tekinthetjük! Ezeken belül is a hosszú hétvégék a legkellendőbbek! Számomra rengeteg kérés szokott érkezni augusztus 20-ra! Ha valaki ilyen időben szeretné tartani az esküvőjét az ne hagyja az utolsó pillanatra, nehogy lecsússzon!

A második lépés a helyszín! Egy felkapott, forgalmas helyen nem ritka már 1,5-2 évvel előbbre való foglalás!

És meg is érkeztünk a bejegyzés témájára a fotós és videós lefoglalásához! Általában, persze ez párja válogatja, de tapasztalataim is ezt mutatják a harmadik lépcső a fotós, videós, zenész vagy dj, illetve vőfély vagy ceremóniamester lefoglalása! A helyszín és az időponttal együtt elkezdődik az esküvői szolgáltatók felkeresése és lefoglalása!

Hogyan történik a lefoglalás?

Nálam a honlapon minden esküvő csomagárral együtt megtalálható, és a párok már úgy keresnek meg, hogy megtetszettek számukra a képeim vagy filmjeim, így írnak egy emailt vagy telefonon keresnek meg. Egy személyes találkozás keretében megbeszéljük a részleteket, és az összeg 30%-át elkérem foglalónak, ezzel biztosítom a dátumot és írom be őket a következő évre! Erről természetesen mindig írunk egy megbízási szerződést! Az esküvő előtt egy-két héttel  telefonon beszélünk pontosítva az időt és helyszínt!

Így szokott nagyjából történni a foglalás, kiválasztás!

Remélem tudtam segíteni!

Kellemes készülődést kívánok nektek, és sok boldogságot!

Bujdosó Tibor